Leftover grönsakssoppa

-

När jag skulle laga middag igår så orkade jag bara inte gå och handla något, utan fokuserade på vad som fanns hemma. Ett par bake-off bröd som jag ville göra av med och då tänker jag vitlöksbröd. Det passar väldigt bra till en soppa så jag fortsatte kolla i kylen. Jag hittade det jag behövde och gjorde en leftover grönsakssoppa. En soppa som alla runt bordet gillade och tog mera av.

Ca 1 liter vatten
6 mindre potatisar
1 palsternacka
1 morot
Ca 200 g broccoli, både buketter och stam
1 gul lök
2 buljongtärningar

Sätt igång en kastrull med vatten. Skala potatisarna och dela i mindre bitar. Skrubba palsternacka och morot (dessa brukar jag inte skala, utan deras skal bidrar mycket till smaken, men tvätta noga) och dela i mindre bitar. Dela löken i mindre bitar och lägg i. Broccolin tar du loss buketterna och lägger i (de grövsta brukar jag skära ett snitt i bukettstammen innan) och sen själva broccolistamen i betydligt mindre bitar. Lägg också ner två buljongtärningar och låt koka.

När alla grönsaker är mjuka, så ta fram din mixerstav. Mixa direkt i kastrullen och smaka av med peppar. Servera gärna med en klick creme fraiche och ett gott vitlöksbröd.

Ifall ni väljer vegansk creme fraiche och anpassar vitlöksbrödet, så har ni en god vegansk middag också.

Leftover grönsakssoppa
Leftover grönsakssoppa


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera