Lövbiff är en detalj som många upplever som lite svår, därför att den många gånger blir seg. Som jag förstått det, så beror det på att den blir tillagad (ofta stekt) för länge. Lövbiffen ska nästan bara nudda pannan innan den vänds och tas upp igen. Här kommer ett recept på riktigt god lövbiff att äta stekt eller grillad.
Det blev vår middag på Sveriges nationaldag, och det var för kallt att sitta utomhus. Därför valde vi att steka lövbiffen den här gången.
400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera åtminstone 30 min (men hellre några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett eller metallspett.
Grilla eller stek lövbiffen ca 2-3 min per sida.
Servera gärna riktigt god lövbiff tillsammans med ugnsrostade rotsaker, en god bearnaise och en fräsch sallad. Mums!