Currygryta med grillost

-

Meatfree Monday och en väldigt god vegetarisk gryta alternativt vegansk gryta med tex tofu istället för grillost. Grillost är ju den svenska produkten jmf med Cyperns halloumi, men gjord på svensk mjölk och minimalt med antibiotika. När jag då ville laga en currygryta med grillost, så valde jag såklart den svenskproducerade varianten.

Ni kanske vet att jag försöker ta ställning och använda min konsumentmakt genom att köpa bättre produkter, läs gärna mera om Halloumi och antibiotika här och ta ställning du också. Du får ta vilken ställning du vill, men läs på och ta reda på fakta innan du tar ställning – i alla möjliga frågor, inte bara mat.

Denna currygryta med grillost var med i senaste numret från Coop och som gav oss både middagar och luncher. Riktigt gott!

1 gul lök
20 g ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili, eller 1 tsk Srirachasås (ett enkelt sätt att alltid ha chili hemma)
Olja att steka i
1 tsk curry
1 förp krossade tomater
1/2 dl jordnötssmör
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 grillost (alternativt paneer-ost eller tofu)
1 paprika (alternativt 1 msk paprikapulver)
Salt och peppar
1/2 tsk socker

Till servering av currygryta med grillost:

Kokt ris (eller svenskt havreris, bulgur, couscous – vad ni gillar)
Salta jordnötter
Ev kokosflingor att strö över
Salladslök
1 lime i klyftor

Sätt igång en kastrull för att koka riset. Ta även fram en stekpanna.

Hacka lök, vitlök, ingefära och chili och lägg i en oljad stekpanna. Låt fräsa medan du tar fram och öppnar tomatkross och kokosmjölk. När löken fräst, häll i tomatkross, vatten, kokosmjölk och jordnötssmör samt curry och ev paprikakrydda. Blanda och låt puttra medan riset kokar.

Tärna grillosten och paprikan och lägg ner i grytan mot slutet. Smaksätt grytan med salt, peppar och lite socker. Lägg upp din middag i snygga skålar och servera.

Currygryta med grillost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGrändens mat i Ystad
Nästa artikelRiktigt god lövbiff

Lämna ett svar