Grändens mat i Ystad

-

När vi är ute på våra resor så lägger jag egentligen alldeles för lite tid att hitta restauranger på varje ställe. Vi brukar lyckas bra ändå, förmodligen för att de flesta restauranger i Sverige håller väldigt hög klass. En restaurang som vi bokstavligen sprang på, då vi springer RunStreak varje dag, var Grändens mat i Ystad.

En restaurang inne på en otroligt mysig innergård där jag gärna skulle spendera fler dagar och kvällar i sommar. Innergården huserar även en choklad- och lakritsbutik, men jag lyckades inte besöka dem under deras öppettider.

Grändens mat i Ystad
En eftermiddagsbild då vi upptäckte restaurangen
Grändens mat i Ystad
Meny Grändens mat
Grändens mat’s meny när vi var där i slutet av maj 2021
Grändens mat i Ystad
Coronaanpassade avstånd mellan borden

Då vi tyvärr inte bokade ett bord när vi sprang förbi, så fanns det inte heller något bord när vi kom dit för middag någon timme senare. Vi fick dock ett bord på sidan, där de inte hade alkoholrättigheter, men där vi kunde få äta samma mat som inne i själva restaurangen. Och det räckte för oss, då vi främst var hungriga efter resan ner till Ystad.

Och vilken mat sedan! Vi slog på stort och tog både förrätter och varmrätter. Jag ville testa vit sparris och Daniel blev sugen på asiatiska Bao Buns. Mums båda delarna!

Vit sparris Grändens mat
Bao Buns Grändens mat

Till varmrätter sedan, så tog jag en bowl med bland annat lättrökt lax och ris medan Daniel fastnade för den indiska grytan.

Bowl lax Grändens mat
Indisk gryta Grändens mat

Så om ni har vägarna förbi Ystad, sök upp restaurangen Grändens mat och få en god upplevelse.

Hitta hit: Grändens Mat

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar