Restaurang Bongska huset i Abbekås

-

Cykelsemester våren 2021 igen. Fortfarande längs Sydkustleden. När vi cyklat från Ystad till Abbekås så svängde vi ner till hamnen det första vi gjorde för att se oss omkring. Vi hittade då restaurang Bongska huset i Abbekås som såg mysigt ut, och passade på att boka bord direkt. Vi gjorde ju misstaget i Ystad att vi inte bokade bord, men då fick vi sitta avsides för att äta middag lite senare.

Restaurang Bongska huset

Vi bokade alltså vårt bord och sen letade vi reda på nattens boende, hotell Vagabond. Vi installerade oss där, tog dagens RunStreak, duschade och cyklade sedan ner till restaurangen och vårt bord. Helt rätt att boka bord, det var alldeles fullsatt runt omkring oss.

Restaurang Bongska huset
En rolig lastbilsfront som kassadisk
Restaurang Bongska huset
Restaurangen i bild, men bilden tagen när vi var på väg därifrån. Då hade många redan lämnat, men tänk att det var fullsatt när vi kom. Riktigt mysigt!

Vi satte oss till bords och fick varsin meny. Vi valde två rätter precis som igår på Grändens mat men kände att vi gjort skäl för energiåtgången genom att cykla halva dagen.

Restaurang Bongska huset Meny

Vi började båda med en chipstallrik med löjrom. Jag såg någon servitris som bar påsar med Bjäre chips, så kvalitetschips från Skåne vilket kändes bra! Jag hade druckit dåligt under dagen och nöjde mig med vatten till middagen och Daniel tog en öl. Lagom mycket chips snyggt serverat tillsammans med en syrlig grädde och löjrom. Det hade suttit mycket fint med ett glas bubbel intill men det får bli en annan gång.

Potatischips med löjrom

Vi fortsatte med varmrätt, jag valde en magiskt god torskrygg bakad till 38 grader och serverad tillsammans med krämigt ägg, räkor, pepparrot och rostade hasselnötter. Jag valde kroketter gjorda på hirs och havsväxter på sidan och allt satt som en smäck! Mycket mycket gott!

Bakad torsk och räkor

Mätta och belåtna betalade vi och sökte oss ut och en promenad i hamnen. Det är skönt att få strosa lite efter maten och passa på att i lugn och ro se oss omkring. Längst ut i hamnen lyckades jag fånga en svala i flykten som flög in i min bild.

Hamnen Abbekås

Även ett par svanar var sugna på att vara fotomodeller kvällen till ära.

Hamnen Abbekås

En mycket god kväll på restaurang Bongska huset i Abbekås och vi kröp snart ner nöjda i vår koj på Hotell Vagabond. Mer om det senare.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar