Cykelsemester våren 2021 igen. Fortfarande längs Sydkustleden. När vi cyklat från Ystad till Abbekås så svängde vi ner till hamnen det första vi gjorde för att se oss omkring. Vi hittade då restaurang Bongska huset i Abbekås som såg mysigt ut, och passade på att boka bord direkt. Vi gjorde ju misstaget i Ystad att vi inte bokade bord, men då fick vi sitta avsides för att äta middag lite senare.
Vi bokade alltså vårt bord och sen letade vi reda på nattens boende, hotell Vagabond. Vi installerade oss där, tog dagens RunStreak, duschade och cyklade sedan ner till restaurangen och vårt bord. Helt rätt att boka bord, det var alldeles fullsatt runt omkring oss.
Vi satte oss till bords och fick varsin meny. Vi valde två rätter precis som igår på Grändens mat men kände att vi gjort skäl för energiåtgången genom att cykla halva dagen.
Vi började båda med en chipstallrik med löjrom. Jag såg någon servitris som bar påsar med Bjäre chips, så kvalitetschips från Skåne vilket kändes bra! Jag hade druckit dåligt under dagen och nöjde mig med vatten till middagen och Daniel tog en öl. Lagom mycket chips snyggt serverat tillsammans med en syrlig grädde och löjrom. Det hade suttit mycket fint med ett glas bubbel intill men det får bli en annan gång.
Vi fortsatte med varmrätt, jag valde en magiskt god torskrygg bakad till 38 grader och serverad tillsammans med krämigt ägg, räkor, pepparrot och rostade hasselnötter. Jag valde kroketter gjorda på hirs och havsväxter på sidan och allt satt som en smäck! Mycket mycket gott!
Mätta och belåtna betalade vi och sökte oss ut och en promenad i hamnen. Det är skönt att få strosa lite efter maten och passa på att i lugn och ro se oss omkring. Längst ut i hamnen lyckades jag fånga en svala i flykten som flög in i min bild.
Även ett par svanar var sugna på att vara fotomodeller kvällen till ära.
En mycket god kväll på restaurang Bongska huset i Abbekås och vi kröp snart ner nöjda i vår koj på Hotell Vagabond. Mer om det senare.