Ni kanske minns mina fetaostbollar som jag serverade med bland annat en paprikasås för någon vecka sedan? Jag gillade verkligen paprikasåsen och kan mycket väl tänka mig att laga den igen. Rätt ofta till och med, och ha som en smakrik sås på sidan av allt möjligt. Men Alva gillade den inte och jag fick paprikasås över. Alva älskar däremot pasta, så jag snodde ihop en paprikapasta med chorizo någon dag senare.
Och jag jobbar ofta så, ifall det blir något över så kastar jag aldrig, utan funderar på hur jag kan använda det på något annat sätt istället. Och det går alltid att använda på något annat sätt istället – det sitter bara i min kreativitet eller fantasi.
Paprikapasta med chorizo
För ca tre personer:
Färsk pasta (eller valfri pasta som du gillar) för tre personer
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Överbliven paprikasås
1 dl grädde
1 chorizokorv
Salt och peppar
Vid servering:
Färsk spenat
Riven parmesan
Svartpeppar
Sätt igång en kastrull för pastakoket. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Skiva även korven och stek så den får en yta på båda sidor. Häll ner överbliven paprikasås och grädde och låt alltihopa puttra ihop. Smaksätt med salt och peppar.
Häll av pastan och häll ner pastan i stekpannan tillsammans med paprikasåsen. Blanda runt så all pasta får sås runt om.
Förbered ett snyggt fat (det är alltid roligare att servera och att bli serverad från en snygg uppläggning, även på en vardag). Lägg färsk spenat i botten, häll på pastan från stekpannan och toppa din pasta med riven parmesan och mera svartpeppar.
Som ni märker så är det inte så mycket korv att dela på tre, men det är bara att tillsätta fler ifall ni vill ha. Jag gillar vegetariskt väldigt mycket och tycker att köttet ska ha en biroll på tallriken. Det ska vara fokus på den vegetariska delen, det gillar jag bäst.