Godaste chokladsåsen

-

Min mamma gjorde den godaste chokladsåsen när jag var liten. Det hände inte så ofta då hon inte ville att vi skulle äta sött för ofta, men det var verkligen kalas när hon överraskade med den. Chokladsåsen blir härligt mjukseg när den legat på glassen en stund och det är såå gott!

Och det är väl ofta så, den mat vi växer upp med, den känns på något sätt extra god genom hela livet. Undrar just vad mina barn kommer att ta med sig genom livet? Jag lagar ju ny mat nästan varje dag. Har ni några favoriter som ni har med sedan barnsben? Kommentera gärna längre ner.

Nu till godaste chokladsåsen:

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl kakao
Smör, ca 25-30 g

Blanda grädde, socker och kakao i en kastrull och sätt på spisen. Vispa så att allt blandas och att sockret löses upp. Lägg ner smöret och låt smälta. Låt koka några minuter, men vispa under tiden och håll koll så det inte bränner i botten. Ta av kastrullen och låt chokladsåsen svalna innan du häller det på glassen.

Godaste chokladsåsen
Godaste chokladsåsen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPaprikapasta med chorizo
Nästa artikelJuni 2021

Kommentera