Juni 2021

-

Juni 2021 är slut och vi har gått in i en ny månad. Den månad då jag kommer att få semester om ett par veckor och som är ovanligt efterlängtad. Jag tror att väldigt många i Sverige är ganska slutkörda. Det har varit ett extremt 1,5 år som har påverkat oss alla mer eller mindre. Det är ingen som går oberörd i Coronafrågan om jag får gissa.

Men juni 2021 då? Vad hände då egentligen? En snabb titt i backspegeln då och då är nyttigt. Vad kan jag lära mig av månaden som varit? Något som gått dåligt som jag kanske kan göra annorlunda eller till och med undvika att göra igen? Något som gått bra som jag definitivt vill göra igen?

I det här inlägget så fokuserar jag dock mest på bloggen. Vilka inlägg har ni gillat mest och vilka inlägg borde ha fått fler visningar?

Förstaplatsen för juni 2021 intogs återigen av sommardrinken Rabarber med gin och bubbel, vilket befäster min tanke om att vi är många som behöver sommar och semester. Att ta en sommardrink och drömma sig bort några minuter. Att få skratta tillsammans med familj eller vänner eller kanske ta en drink ensam, men att få njuta av en god drink sitter ofta fint.

Rabarberdrink med gin och bubbel

Andraplatsen är också rabarber fast mina rabarbersnittar med kardemumma. Så så goda så ni måste prova! Kanske redan i helgen?

Rabarbersnittar

Andra inlägg som förtjänar en extra chans och som jag postat under juni 2021. Min lingongravade lax fick alla tummen upp kring midsommarbordet, serverad med färskpotatis och hemmagjord hovmästarsås. Klassiska smaker med en mycket god tvist iform av lingon. Egenplockade lingon dessutom, så då känns det ännu lite godare bara därför.

Lingongravad lax

Min currygryta med svensk grillost förtjänar också en chans till. Så gott både för magen och för miljösamvetet att äta mera vegetarisk mat.

Currygryta med grillost

Vi avslutar med en söt efterrätt som ska förberedas och stå nästan klar i kylen. Garnering är det sista som ska göras. Efterrätten pannacotta med rabarberkompott fick verkligen tummen upp i familjen då vi festade loss tillsammans på vår inglasade balkong. Familjemys! Och visst är efterrätten snygg?

Pannacotta med rabarberkompott
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGodaste chokladsåsen
Nästa artikelVodkadero som fredagsdrink

Kommentera