Vodkadero som fredagsdrink

-

Ett sent inlägg idag, men ett gott glas Vodkadero går även att dricka som lördagsdrink. Receptet har jag hittat inne hos Helena och jag gillade drinken. Extra smidigt då vi hade alla ingredienser hemma och bara kunde ta fram två fina glas och börja blanda.

4 cl vodka
1/2 pressad apelsin
1 skiva ingefära
Trocadero
Is
Ev. Angustura Orange

Häll vodka i ett högt drinkglas. Pressa i saft från en halv apelsin, observera att det inte ska vara apelsinjuice från paket utan fräsch juice från apelsinen. Skala och skiva ingefära. Ta en skiva ingefära och rispa, skär i den, längs med men inte så det går igenom. bara för att släppa ifrån sig mer smak, och lägg i glaset.

Blanda och fyll på is, till hälften ungefär och blanda väl med en lång drinksked. Häll på med Trocadero och mer is. Om så önskas kan lite Angostura apelsin droppas i för mer apelsinsmak och lite mer bitterhet. Garnera ev med apelsin och ingefära. Servera.

Vodkadero som fredagsdrink
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJuni 2021
Nästa artikelAsiatiska nudlar med grillad kyckling

Kommentera