Att sno ihop en middag med det en har hemma och slippa gå till affären för att kompletteringshandla (händer alltför ofta) är så skönt. Helst i dessa varma sommardagar då en helst vill sno ihop något snabbt dessutom. Det resulterade i ett stort fat asiatiska nudlar med grillad kyckling.
1 paket äggnudlar för fyra personer
0,5 grillad kyckling som jag hade kvar sedan dagen innan
1 gul paprika
Gröna ärtor från frysen
Färsk spenat
Sojasåsen:
0,5 dl soja
0,25 dl sweet chilisås
ca 2 msk riven ingefära
1 tsk sriracha eller chili
1 hackad vitlök
2 msk honung
2 msk sesamolja
1 msk rapsolja
ca 2 msk hackad persilja
Börja med att blanda sojasåsen så den är klar. Ställ åt sidan.
Sätt igång en kastrull för att koka nudlar och starta även en stekpanna. Lägg ner grillade kycklingbitar, paprika i mindre bitar och gröna ärtor från frysen. Låt fräsa tills nudlarna är klar och häll av vattnet.
Häll ner nudlarna i samma stekpanna och häll sedan sojasåsen ovanpå alltihopa. Rör runt med en pastaslev och få sojasås på alla nudlar.
Ta fram ett snyggt fat och lägg ut färsk spenat. Häll över nudelpannan och toppa med svartpeppar. Ställ fram det snygga fatet med asiatiska nudlar och grillad kyckling mitt på bordet. Servera ev tillsammans med creme fraiche och sweet chilisås alternativt andra asiatiska såser.