Jag måste få tipsa om vår söndagsmiddag då vi åt gyros på fläskytterfilé, serverad ungefär som tacos. Vi hade en halv fläskytterfilé över (i frysen) som jag tog fram och marinerade halva söndagen och det blev riktigt gott! Så tips för er fredagsmiddag kanske? Om ni är tillbaka i vardagen och kör fredagstacos?
Kryddan gör ni själva (jag har inte sett att det går att köpa färdigblandat iaf), men gör då lite extra, så har ni kryddan klar till nästa gång. Jag har även provat att göra gyros på kyckling och det är lika gott det – så ta vad ni har hemma och gillar.
Ca 400 g fläskytterfilé
Marinad:
1/2 dl olja
1/2 citron, saften
2-3 msk gyroskrydda
Blanda gyroskryddan först och blanda sedan 2-3 msk av kryddan tillsammans med olja och citronsaft. Skär fläskytterfilén i mindre smakbitar och blanda ner i marinaden. Låt stå åtminstone en timme men gärna flera timmar.
Strax innan servering:
Hacka de grönsaker du gillar och lägg i olika små skålar. Riv ost och ställ fram ett par olika såser. Strax innan servering så steker du så på fläskytterfilén med marinad och allt. Låt puttra så köttet hinner blir klart och lägg sedan upp i en skål. Här valde jag att plocka köttet ur stekpannan, så jag inte fick med all vätska, men det är valfritt.

Lägg upp gyroskött på tortillas, fortsätt med riven ost och grönsaker. Smaklig måltid!

