Igår började jag jobba igen, efter fyra veckors skön semester. Det kändes ok ändå, jag har kunnat slappna av bra och vilat upp mig. Vi samlades till en gemensam teamlunch också, så riktigt roligt att träffa sina kollegor igen. Vardag betyder dock mindre tid för matlagning, men det går ju att äta gott ändå. Jag stekte ihop en gnocchipanna med Cambozola Black Label ost, som vi åt med god aptit.
Jag hade ingen riktig idé när jag slutade jobbet och gick in i min butik, men stort förtroende att jag skulle hitta något ändå. Jag snubblade över gnocchi som var prissänkt för kort datum och köpte två påsar direkt. Det visade sig vara riktigt goda gnocchi bara som de är, men jag tycker inte heller att de är värda 40kr/påse. Så mitt tips är att hålla utkik i butiken. Hittar du något gott med sänkt-kort-datum-pris, köp det men laga till det antingen samma dag eller dagen därpå så riskerar du ingenting. Ett enkelt och många gånger gott spartips!
Väl hemma så tog jag fram lite blandat i grönsaksväg och skred till verket:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
1-2 tomater
1 liten burk majs
Ev skinka (jag hade tre skivor kokt smörgåsskinka som jag ville göra av med)
1-2 dl grädde
En bit ädelost, jag hade Cambozola Black Label hemma, men det funkar med väldigt många olika ädelostar
Salt & peppar
1 förpackning Gnocchi (det går också utmärkt att göra hemmagjord gnocchi men det tar längre tid)
Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Fyll på med zucchini i halvmånar, majs och även hackade tomater och hackad skinka. Fyll sedan på med grädde och ädelost och låt puttra på lite svagare värme. Ta fram en annan stekpanna och ta i smör som får smälta. Fräs gnocchi så den får en krispig yta.
När det närmar sig servering så häller du över din stekta gnocchi i grönsakspannan och rör runt. Smaksätt med salt och peppar och ställ fram hela pannan på bordet (det är ännu snyggare ifall du häller upp det på ett snyggt fat, men är det vardag så är det).