Tunnbrödrulle med vegansk kyckling

-

Tunnbrödrulle med vegansk kyckling? Kyckling kan inte vara vegansk. Har det helt snurrat om för mig? Nej då, jag provade veganska panerade kycklingsticks och la dem i en tortillasrulle tillsammans med vanligt potatismos. Riktigt goda och jag saknar inte köttet i kycklingen.

Samtidigt så tog jag reda på lite överblivet potatismos, gårdagens sallad och tortillas från frysen. Många gånger är det enkelt att svänga ihop en bra måltid ifall en har lite slattar i kylen.

1 förp veganska kycklingsticks
Hemmagjort potatismos* (kanske rester från gårdagens middag?)
Tortillas
Sallad
Riven ost (det går utmärkt att använda veganskt alternativ)
En smaksatt creme fraichesås*

* Hemmagjort potatismos:
5 potatisar
En klick smör (det går utmärkt att använda veganskt alternativ)
Lite mjölk eller grädde (det går utmärkt att använda veganskt alternativ)
salt och peppar

Börja med potatisarna, skala och dela i mindre bitar. Låt koka tills de är mjuka och häll av vattnet. Ta fram en elvisp och sätt i kastrullen med potatis, börja vispa. Fyll på med både smör (som smälter av potatisen) och en skvätt mjölk. Vispa en kort stund, vispar du för länge så blir det som klister. Smaksätt med salt och peppar.

* Creme fraichesås:
1,5-2 dl creme fraiche (det går utmärkt att använda veganskt alternativ)
Dippmix eller valfri kryddblandning från skafferiet
Några droppar sriracha

Tunnbrödrulle med vegansk kyckling
Tunnbrödrulle med vegansk kyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGrekisk pyttipanna
Nästa artikelÄppeldrink med äppelmust

Kommentera