Igår gjorde jag en så god vegetarisk julpizza med getost och grönkål. Ni bara måste testa nästa gång ni blir sugna på pizza!
Jag sparar tid och tar den färdiga pizzadegen från butiken och breder ut den på en plåt (sparar tomatsåsen i kylen och gör tex en Gnocchi i pizzasås någon annan dag). Att göra sin vardag lite enklare helt enkelt.
Här kommer mitt recept för en god och julig pizza. Något för fredagskvällen kanske? Jag kan intyga att den tex smakade väldigt gott tillsammans med ett glas Prosecco mitt i veckan.
1 pizzadeg (räcker till middag för 2-3 vuxna)
Creme fraiche eller Ricottaost
Chèvreost (tog en rulle President Saint Maure 200g)
Grönkål
Granatäpple
Honung
Valnötter
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Bred ut pizzadegen på bakplåtspapperet och smeta creme fraiche som en botten på hela pizzadegen. Smula ut getosten i ett hyfsat jämnt lager och sätt in pizzan i ugnen ca 10 min.
Ta ut pizzan och sprid ut grönkålsblad (skär bort den grova stjälken) och valnötter. Sätt in pizzan i ugnen igen ca 10 min.
Ta ut pizzan och ringla över honung samt fräscha granatäpplekärnor. Skär upp i lagom stora bitar och låt familjen ta för sig av din julpizza med getost och grönkål.