En lite sen fredagsmiddag idag, men vi har haft mingel inför årets julfest ikväll. Jag har dock ett gott tips som går att återanvända en annan dag istället. Gnocchi med Västerbottensost som jag hittat på Västerbottensosts hemsida.
Västerbottensost är svårslaget god, så ifall ni hittar en till bra pris – bara köp! Så gott i alla rätter som har riven ost!
500 g färsk gnocchi
0,5 dl jordnötter – funkar också med hasselnötter ifall ni tål det
50 g smör
10 färska salviablad
2 ägg
1 gul lök
1 dl matgrädde
150 g riven Västerbottensost
Färsk spenat
Salt och nymalen svartpeppar
Smält smöret i en stekpanna, ta i hackad gul lök, salvia och jordnötter. Tillsätt gnocchi och låt gnocchin få en stekyta på sig.
Vispa ihop ägg och grädde. Riv Västerbottensosten och blanda ner i äggvispet. Vänd ner i stekpannan tillsammans med gnocchin och rör om i några minuter tills osten har smält. Ta i färsk spenat och vänd runt. Salta och peppra efter smak och toppa med lite mer riven Västerbottensost.
Häll upp i en snygg form och ställ mitt på bordet så dina gäster får ta för sig. Enkelt och väldigt gott!


