Ingen fredagsdrink den här veckan men väl en Saffron Collins som lördagsdrink. Gjord med saffranssockerlag som du också kan använda till min väldigt snygga och goda Don Saffron-drink.
Som ni kan misstänka så är Saffron Collins en variant på en Tom Collins och i det skrået har jag också testat göra en Watermelon Collins samt en French 75. Den sista har en lyxat till det och använt champagne istället för sodavatten.
Tillbaka till Saffron Collins:
5 cl gin
2 cl citronjuice
2 cl saffranssockerlag *
ca 5 cl sodavatten (dvs valfritt kolsyrat vatten)
Is
Börja med saffranssockerlagen (se längst ner i detta inlägg) så den hinner bli kall.
Ta fram din shaker, blanda gin, citronjuice och saffranssockerlag samt is. Skaka drinken kall och häll upp i dina highballglas. Fyll på med sodavatten och rör om lite lätt. Garnera ev din drink och servera!
* Saffranssockerlag
Koka upp 1 dl socker med 1 dl vatten tills det löst upp sig, tillsätt sedan några korn saffran (0,25 g saffran till 2,5 dl socker, så bara lite lite saffran ifall du gör 1 dl socker). Låt svalna.