Don saffron som fredagsdrink

-

En väldigt god drink så här i juletider, är drinken Don saffron. Det var ett par år sedan vi drack den senast och hade tydligen glömt bort hur god den är. Så mitt tips är att ni gör Don saffron som fredagsdrink ikväll. Ni blir inte besvikna.

Jag valde också att göra en sockerkant uppe på glaset, det blir väldigt mycket snyggare och mera fest direkt.

Don saffron som fredagsdrink

4 cl vodka
2 cl citronjuice
2 cl apelsinjuice
2 cl saffranssockerlag *
1 cl Aperol

1 bit citron
Strösocker

Börja med att göra den sockrade kanten. Ta fram ett par snygga glas och låt citronen glida längs kanten. Doppa sedan kanten i strösocker som du hällt upp på en assiett. Låt stå och torka medan du gör drinken:

Blanda alla ingredienser förutom Aperol i en shaker fylld med is. Skaka sedan i cirka 10 sekunder så att shakern är väl kyld. Sila upp i glaset och droppa ned ca 1 cl Aperol. Det blir en snygg skiftning i färg på drinken.

Don saffron som fredagsdrink
Don saffron som fredagsdrink

* Saffranssockerlag
Koka upp 1 dl socker med 1 dl vatten tills det löst upp sig, tillsätt sedan några korn saffran (0,25 g saffran till 2,5 dl socker, så bara lite lite saffran ifall du gör 1 dl socker). Låt svalna.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera