Rocky Road med gelehallon

-

Åh här kommer julgodisarnas julgodis! Rocky Road med gelehallon är både väldigt väldigt goda samtidigt som de är snygga och lite mystiska. Röda rubiner som man nästan kan se igenom. Blandat med gröna pistagenötter och goda skumtomtar.

Rocky Road med gelehallon

Jag vet att originalreceptet innehåller godiset Dumle, men då de väljer att använda palmolja i sina godisar så dissar jag dem. Vi behöver absolut inte fler palmträd här i världen, utan det är såå mycket viktigare att regnskogen får stå kvar och verka som jordens renande lunga.

Jag gjorde ungefär så här (inte så viktigt, ta på en höft istället):

1 chokladkaka Marabou lakrits, hallon & caramel 185g
200 g mörk choklad
1 dl rice crispies
1 påse gelehallon
Pistagenötter
Jordnötter
1 påse skumtomtar

Ta fram allting så du står redo. Jag hackade chokladen i mindre bitar och även skumtomtarna i fyra delar var. Ta även fram en form och lägg ett bakplåtspapper i formen.

Smält chokladen över vattenbad och ta den av plattan. Blanda ner godiset och nötterna och blanda om. Blanda blanda, så allt täcks av smält choklad. Häll upp i din bakplåtspappersklädda form och ställ kall för att stelna.

Skär upp i syndigt stora bitar och ställ fram till adventsfikat. De kommer att bli oerhört uppskattade och din laddning Rocky Road med gelehallon kommer med största sannolikhet att ta slut.

Rocky Road med gelehallon
Rocky Road med gelehallon


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar