Saffransrutor med vaniljfyllning

-

Jag gjorde ju pepparkaksrutor med vaniljfyllning för några veckor sedan och det var strykande åtgång på dessa. Daniel sa tom att det kan vara de godaste kakor jag någonsin bakat. Baserat på det så ville jag spinna vidare på jultemat och baka saffransrutor med vaniljfyllning också. Och enligt mig är de lika goda som pepparkaksrutorna.

Kakan:

250 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 g saffran (1 paket)

2 dl creme fraiche
2,5 dl kesella eller kvarg (gärna med vaniljsmak)
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).

Blanda samman rumsvarmt smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och saffran i en bunke till en deg. Tryck ut hälften av degen i botten på en bakform med bakplåtspapper. Min form är ca 20*30 cm stor.

Blanda ihop vaniljkesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten.

Smula/tryck ut resten av degen på kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och
serverar.

Saffransrutor med vaniljfyllning
Saffransrutor med vaniljfyllning
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar