Messmörsglass med hjortron

-

En easy-peasy efterrätt till nyårsafton som smakade magiskt gott! En messmörsglass med hjortron som du gör iordning på fm och njuter av på kvällen. Perfekt att inte behöva laga allt samtidigt!

Messmörsglass med hjortron

När glassen sen endast innehåller tre ingredienser så blir det ännu enklare. Gör så här:

5 dl grädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
250 g messmör

Till servering:
Varm hjortronsylt

Vispa grädden till mjuka toppar i en stor bunke. Blanda sedan ihop messmör och kondenserad mjölk i en annan bunke och när det är blandat, så blandar du ner det i grädden. Blanda igen med stora svängar och häll ner i en förpackning som du kan frysa.

Låt glassen frysa åtminstone fem timmar, men när det är dags för servering så behöver den ca tio min ute i värmen innan den går att skopa upp. Under tiden hinner du ta fram snygga glas och värma hjortronsylten.

Skopa upp glass och häll sedan över hjortronsylt, servera genast!

Messmörsglass med hjortron

Gott Nytt År mina fina följare! Vi ses 2022!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kladdkaka som snygg dessert

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Lämna ett svar