En easy-peasy efterrätt till nyårsafton som smakade magiskt gott! En messmörsglass med hjortron som du gör iordning på fm och njuter av på kvällen. Perfekt att inte behöva laga allt samtidigt!
När glassen sen endast innehåller tre ingredienser så blir det ännu enklare. Gör så här:
5 dl grädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
250 g messmör
Till servering:
Varm hjortronsylt
Vispa grädden till mjuka toppar i en stor bunke. Blanda sedan ihop messmör och kondenserad mjölk i en annan bunke och när det är blandat, så blandar du ner det i grädden. Blanda igen med stora svängar och häll ner i en förpackning som du kan frysa.
Låt glassen frysa åtminstone fem timmar, men när det är dags för servering så behöver den ca tio min ute i värmen innan den går att skopa upp. Under tiden hinner du ta fram snygga glas och värma hjortronsylten.
Skopa upp glass och häll sedan över hjortronsylt, servera genast!
Gott Nytt År mina fina följare! Vi ses 2022!