Ljusa kolakakor med tosca

-

Nu var det riktigt länge sedan jag bakade några kakor och det ekar tomt i vår frys. Kolakakor är en favorit som går fort att baka, så en sådan blev jag sugen på. Sen är det många som bakar något med toscasmet och jag hittade just ljusa kolakakor med tosca inne hos Fredagskakan men gjorde en mindre sats än henne.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och blanda till en deg. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till dem en aning.

Blandade nötter

50 g blandade nötter, jag tog min förpackning från senaste Smakboxen
Ca 0,3 dl grädde
Ca 0,3 dl socker
Ca 0,3 dl ljus sirap

Blanda och koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka några minuter så kolasmeten hinner få färg och börja tjockna. Ta kastrullen av spisen. Hacka nötterna och blanda ner.

Grädda kolakaksrullarna själva i ca fem min, ta ut plåten och bred ut toscasmeten i mitten av rullarna. Sätt in i ugnen igen och grädda ca 8-10 min till.

Ta ut plåten och låt kakorna svalna några minuter (toscasmeten i mitten är jättevarm) innan du skär dem i sneda bitar.

Ljusa kolakakor med tosca
Ljusa kolakakor med tosca
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar