Bang Bang Kyckling med ris

-

Asiatisk mat har verkligen varit grejen här hemma under 2022. Jag har flera gånger blivit inspirerad av Jennie Walldén och allt har varit så gott. Så även denna Bang Bang Kyckling med ris som vi åt i helgen.

Det ingår en chiliolja i receptet och den har jag gjort sedan tidigare och hade färdig i kylskåpet. Och det är mitt tips för en smidig middag – förbered chilioljan någon dag i förväg så går själva rätten ganska snabbt. Den håller länge i kylen dessutom, så det gör inget att ha oljan redo för nästa (och nästa) måltid sen.

Koreansk chiliolja

Bang Bang Kyckling har fått sitt namn då man bankar sönder / drar isär den kokta kycklingen och lägger ner tillsammans med grönsaker. Detta gör att kycklingköttet kommer att suga åt sig av den goda såsen och resultatet är verkligen gott!

Bang Bang Kyckling

Ca 600 g kycklingfilé (jag tog tre frysta kycklingfiléer som fick tina)

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner de tinade kycklingfiléerna. Sätt i en termometer i en av filéerna och låt koka tills innertemperaturen är 70 grader. Häll av vattnet och låt filéerna svalna så de går att banka/dra isär. Lägg de isärdragna strimlorna i en stor skål.

Bang Bang-såsen:
1 dl chiliolja
5 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk strösocker

Mät upp ingredienser för Bang Bang-såsen, blanda och ställ åt sidan.

Grönsaker:
1 gurka
1 paprika
2-3 salladslökar
Rostade sesamfrön

Skär upp gurka och paprika i bitar och lägg i samma skål som kycklingen. Häll såsen över både grönsaker och kyckling och blanda runt så såsen täcker alla delar.

Lägg upp kokt ris och din Bang Bang Kyckling på en snygg tallrik. Strö salladslök och gärna rostade sesamfrön på toppen.

Ät din Bang Bang Kyckling så här eller ställ fram creme fraiche och sweet chilisås till de som vill ha (bland annat jag själv).

Bang Bang Kyckling


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar