Klassisk Margarita som fredagsdrink

-

En klassisk Margarita har jag faktiskt aldrig skrivit om, även om jag har beställt den ute och druckit själv. Men det klart att de klassiska drinkarna också ska finnas här.

Det lite luriga med en god Margarita är att blanda den med en Tequila som du gillar. Då Tequila är 50% av drinken så spelar dess smak stor roll. Och faktum är att jag både gillat ett par Margaritas jag druckit, men även ogillat ett par.

Sen ett tips ang saltkanten. Det klassiska är att det är en saltkant runt hela glaset men mitt tips är att bara salta halva glaset. Då kan den som dricker drinken själv välja ifall man vill ha saltet eller inte. Jag är inte så förtjust i saltet tex och kan gärna välja bort det.

4 cl Tequila
2 cl Cointreau
2 cl Limejuice
Ev 0,5-1 cl sockerlag för att söta till den en aning
Is
Salt till kanten

Förbered ditt Margarita-glas genom att fukta kanten med lime och doppa kanten i salt. Detta går att göra långt i förväg, det är bara smidigt om det redan är klart.

Blanda alla ingredienser i din shaker, lägg i is och skaka drinken kall. Sila upp drinken och garnera med en limeklyfta.

Klassisk Margarita
Just denna drack jag på en Taco Bar i Stockholm
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar