Restaurang Tegelbacken i Stockholm

-

Åh, jag måste bara få berätta om vår middag på Restaurang Tegelbacken i lördags. Vi var i Stockholm och hade firat RunStreak 2-årsjubileum genom att springa till och genom körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Följt av en soft dag då vi strosade på Östermalm innan vi skulle passa vår bokade tid på Tegelbacken.

Vår middag startade därför med ett glas bubbel så vi kunde skåla tillsammans. Vår bedrift med att springa varje dag i 2 års tid är verkligen värd att fira!

Restaurang Tegelbacken är kanske mest känd för sin ägare Markus Aujaley. Markus är sedan många år jury i tävlingen Sveriges Mästerkock som nyss avslutats med Adam Thulin som vinnare.

Restaurang Tegelbacken

Restaurang Tegelbacken har en meny med några rätter snacks, ett större antal mellanrätter och som avslutning några rätter dessert. Ni kan se menyn här. Rekommendationen är att äta 3-5 st mellanrätter som sin middag. Det går också att välja kockens val med fyra eller fem rätter, samt Markus val med snacks och fem rätter. Vårt val blev kockens val med fyra rätter för mig och fem rätter för Daniel.

Våra rätter på Restaurang Tegelbacken

Först ut bland rätterna var en Laxsashimi med yuzu, jalapeño, shiso och forellrom. Toppade med lövtunna blommor rättika.

Laxsashimi Tegelbacken

Sedan följde en Havsabborre med gravad tomat, kronärtskocka och oliver. Serverade med en magiskt god smörsås som jag skedade upp (servitrisen la fram en sked till alla gäster av den anledningen).

Havsabborre Tegelbacken

Nästa rätt var den rätt som Daniel fick och inte jag. Detta då han tog menyn med fem rätter och jag tog fyra rätter. En tallrik Vit sparris med två sorters brynt smör (både brynt sojasmör i botten och brynt smör med citron på toppen) och spritärtor.

Vit Sparris Tegelbacken
Dryden Tegelbacken

Sista mellanrätten kom in och var Vaktel med Albuferasås, friterad kronärtskocka och en bit smörkokt rättika. Även här var servitrisen noga med att vi hade restaurangens otroligt goda bröd tillgängligt för att kunna suga upp det sista av såsen på tallriken.

Vaktel-Albufera-Tegelbacken

Mätta och belåtna lutade vi oss tillbaka en stund. Men lagom till att sötsuget kom krypande så kom också vår sista rätt. En chokladmousse made in heaven. Kolasås i botten, krossade kaksmulor och mjölkglass i nästa lager och på toppen den fluffigaste chokladmousse jag någonsin ätit. Vi fick en order samtidigt som vi fick chokladmoussen. Att trycka skeden ända ner i botten och sen skopa upp. Detta för att få med alla lager på varje sked. Vi gjorde som de sa och magi uppstod!

Chokladmousse Tegelbacken

Avslutning

Då Restaurang Tegelbacken är hårt bokad, så hade vi bara två timmar på oss för att äta vår middag. Det hade dragit ut en aning på tiden, så då chokladmoussen var slut så blev vi ombedda att gå ner i entrésoffan för att dricka vårt sista vin. Inte mig emot, alltid skönt att röra lite på sig.

Maria Tegelbacken
Restaurang Tegelbacken
Restaurang Tegelbacken

En mycket välsmakande upplevelse som jag varmt kan rekommendera. Då det är en populär restaurang – tänk på att vara ute i god tid för att få er önskade tid och plats. Vi bokade tre veckor i förväg och fick ta tiden 17.15, men för oss passade det bra då vi gick vidare till majbrasan på Riddarholmen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar