Gnocchi med Le Roulé och brynt smör

-

Oh my vilken tisdagsmiddag jag fick här hemma. Gnocchi med Le Roulé och brynt smör var så gott! Det passar lätt på en bjudmiddag eller som veckans lyxiga fredagsmiddag. Inspirationen fick jag från Annie men tog det jag hade hemma istället.

För två (kanske tre) personer:

1 paket färdig gnocchi 500g (eller hemmagjord)
Haricot verts
1 vitlöksklyfta
25 g smör
1/2 lime, både finrivet skal och saft
Le Roulé ost (brukar finnas i ostdisken och ser ut som en skiva rulltårta)
Salt & Peppar
Ev klippt krasse

Ta fram en stekpanna och ta lite rapsolja i botten. Låt gnocchin steka på medelvärme och vänd dem då och då. Bryn smöret i en kastrull och ta av plattan då smöret tystnat och doftar kola. Riv ner limeskal och pressa saft i det brynta smöret. Ställ åt sidan.

När dina gnocchis är stekta, häll av dem på en tallrik. Hacka vitlöksklyftan och fräs den tillsammans med haricot verts i stekpannan. Häll tillbaka dina gnocchis så de blir varma igen.

Gnocchi med Le Roulé och brynt smör

Fördela gnocchis i tallrikar (jag kör gärna djuptallrik till sådana här rätter) och toppa med smulad Le Roulé (enklast med fingrarna). Skeda över det brynta smöret och toppa med svartpeppar. Jag råkade även ha krasse hemma, så jag klippte lite och strödde över.

Varsågoda! En tallrik gnocchi med Le Roulé och brynt smör. Hugg in på en magiskt god middag!

Gnocchi med Le Roulé och brynt smör


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar