Café Lon i Bällsta

-

Cafésommaren har redan startat fastän det inte riktigt är sommar ännu. Inte temperaturmässigt i Jämtland alla fall. Jag vill gärna ha både tio och 15 grader varmare än vad det är nu. Vårt första sommarbesök blev i alla fall till Café Lon i Bällsta strax utanför Östersund och det var skönt att komma inomhus.

Café Lon i Bällsta
Café Lon i Bällsta

Det här är ett café som jag sett skyltat om men aldrig tagit mig iväg till, fastän det ligger så nära Frösön. Det är bara att köra över Vallsundsbron, sväng höger och kör drygt 2km. Sväng vänster uppför backen och knappt 2km till. Det står skyltat och det finns en stor parkering.

Väl inne i den gamla logen, eller Lon som faktiskt är namnet på caféet, så möttes vi av ägaren Tina. Hon kunde erbjuda både varm grönsakssoppa, matiga mackor, tårta, mjuka kakor och hårda småkakor. Vi var lite frusna, så en varm grönsakssoppa kändes väldigt gott!

Grönsakssoppa Café Lon i Bällsta

Jag lyckades få ett par minuter med Tina för att höra lite mera om hennes café. Jag var nyfiken hur det kom sig att hon öppnat café precis där och jag fick både historia och framtidsplaner berättad för mig. Det är en charmig lo som inte är helt tät för tillfället men det finns planer att täta till utifrån. Den fina insidan vill hon ha kvar som den är.

Café Lon i Bällsta

Café Lon i Bällsta
Café Lon i Bällsta

Café Lon i Bällsta
Café Lon i Bällsta

Café Lon i Bällsta

Då vi i lugn och ro ätit upp vår lunch, så tog vi eftermiddagsfika på en gång. Daniel valde en krusbärskaka med vaniljsås och jag tog en hallonkaka. Gott tillsammans med en kopp kaffe. Allt serverat på udda tallrikar och fat men det bidrog bara till den charmiga upplevelsen.

Café Lon i Bällsta var ett mycket mysigt besök och jag kommer gärna tillbaka då sommaren kommit med sommarvärme! Då tänker jag ta mig en avslappnad cykeltur över Vallsundsbron och uppför backen till Bällsta istället för bilen. Skulle inte sommarvärmen riktigt infinna sig, så har Tina gott om filtar på Lon.

Förutom café finns här också både second handhörna för kläder och en loppis med mycket porslin. Jag blev till exempel två assietter rikare till en billig peng.

Ang caféets öppettider så är det enklast att söka upp dem på Facebook, där uppdaterar Tina med jämna mellanrum.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Har ni öppet nästa vecka? Jag får långväga främmande från Hamburg tisdag t.o.m. fredag 26/5, och komma och fika hos er nån gång under veckan skulle nog min gäster tycka vore en höjdare…(det är deras första besök i Jämtland)…

  2. Hej Börje, jag äger inte café Lon i Bällsta och kan inte uttala mig om deras öppettider. Men det är ett härligt café som ni absolut ska besöka om det finns möjlighet.
    För öppettider, kolla in Instagramkontot ”loniballsta” alternativt kontot ”Lon” på Facebook.

    Smakligt fika! :)

Lämna ett svar