Lavendel Collins på Compagniet, Åland

-

Förra helgen så var jag på Ålands födelsedag då Åland firade 100 år. Jag fick besöka kommandobryggan på Baltic Princess, besöka fartyget Pommern, äta goda måltider och besöka både Smakbyn, Ålands Destillery och Sjökvarteret innan jag fick åka med Viking Lines nya flaggskepp Glory tillbaka till Stockholm. En intensiv helg då jag också drack en Lavendel Collins som fredagsdrink på Compagniet.

Och oj, vilken god drink! Dels hade baren specialiserat sig på Gin och sen hade bartendern specialiserat sig på att göra sina egna naturliga syrups för smaksättning. Detta gjorde att min Lavendel Collins verkligen smakade lavendel! Om ni ändå är i Mariehamn och blir sugna att prova en god drink – besök Compagniet!

Förutom att dricka goda drinkar, så kan ni både spela biljard, shuffleboule och boule i den något dämpade och färgglada lokalen.

Lavendel Collins

Nu har jag inte de exakta måtten från Compagniet, men jag la in mängder från en annan Collins-drink. Det borde vara samma.

5 cl god Gin, jag valde Kyrö Napue som vunnit pris för något år sedan
2 cl Lavendel syrup
2 cl Citron
Äggvita
Ca 5 cl sodavatten

Mät upp gin, lavendel sockerlag, citron och äggvita och torrskaka drinken först, detta för att få mera skum av äggvitan. Lägg i is och skaka drinken kall.

Häll upp i ett snyggt glas och toppa med sodavatten och gärna någon garnering.

Lavendel Collins Compagniet, Åland
Dryden Compagniet, Åland
Jag hade också min snygga sambo Daniel med på samma resa
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar