Pasta med blomkål och sparris

-

Igår blev det en plockihop pasta, med det jag hade hemma och behövde göra av med. En väldigt god plockihop pasta med blomkål och sparris. Jag lyxade till lillördagsmiddagen med färsk pasta och alla runt bordet gjorde tummen upp!

Det kan låta lite märkligt att lägga blomkål i en pasta, men det fungerade alldeles utmärkt! Jag gjorde typ så här, men det är också helt ok om ni vill lägga till eller dra ifrån något. Ni kanske inte gillar allt, eller vill lägga till något som behöver göras slut på hemma hos er.

1 frp färsk fettuccine 500 g
1/2 blomkålshuvud
1-2 vitlöksklyftor
7-10 st sparris
Pinjenötter
Sriracha eller färsk chili
1/2 citron
50 g smör att bryna
Salt & peppar
Ev riven parmesan

Börja med blomkålen. Sätt ugnen på 200 grader och skär 1/2 blomkål i små buketter och stammen i ännu mindre bitar. Lägg i en smörad ugnsform tillsammans med hackad vitlök och sätt in i ugnen ca 15 min. Låt blomkålen bli lätt rostad och mjuk.

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

Under tiden blomkålen rostas så hinner du smörsteka sparris i mindre bitar och koka pasta. Lägg också 50 g smör i en kastrull och fräs tills smöret är brynt. Vispa några gånger, så det inte brätter i botten. Ställ åt sidan.

När pastan är kokt, häll upp i ett snyggt stort fat. Pressa över 1/2 citron, Sriracha (eller färsk chili i smala skivor) och brynt smör. Blanda om och smaksätt med salt och peppar.

Blanda ner din rostade blomkål och toppa sedan med rostade pinjenötter. Ställ fram hela fatet pasta med blomkål och sparris och låt din familj eller gäster ta för sig. För det var så gott så det skulle platsa på en bjudmiddag. Att jag skulle vilja lägga till den i mitt inlägg om lyxig vegetarisk varmrätt som jag skrev häromdagen.

Pasta med blomkål och sparris


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar