Varma mackor går ju alltid ner i allas munnar, så även denna snabblunch i korvbröd. Jag tog nämligen lite rester och la ner i ett korvbröd och det mättade alldeles lagom i sommarvärmen.
1 korvbröd
Bregott eller liknande
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tomat
0,33-0,5 mozzarellaost
Färsk basilika
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta fram ett korvbröd per person. Smöra båda sidorna inuti korvbrödet och lägg i/tryck fast hackad vitlök (överkurs är att blanda smör och vitlök först för att sedan smöra insidorna). Lägg ner skivad tomat, skivad mozzarella och färsk basilika. Toppa med peppar. Lägg ner bröden i en smörad form och sätt in i ugnen tills osten smält och bröden har fått en gräddad yta.
Servera snabblunch i korvbröd på en assiett och låt gästerna äta med händerna. Så gott med mjuk och trådig mozzarella som är svår att få loss från mackan. Servera gärna någon annan grönsak/frukt på sidan, hos mig blev det en klyftad nektarin.