Slaktarn i Östersund

-

Slaktarn i Östersund är en butik som har funnits på Stortorget ett tag, men som jag inte haft tid att åka förbi. Jag äter inte så mycket kött så behovet har inte riktigt funnits av den anledningen heller. Men efter att de öppnat för både luncher och middagar, i sällskap med 19 glas, så har jag haft lite span på när det kan passa. Och till slut hittade vi en tid för lunch.

Slaktarn i Östersund

En regnig och ruskig fredagslunch gick vi dit och jag fick ett samtal med ägaren Johan. De har som mål att erbjuda extra gott kött, både som enskilda produkter eller något tillagat. Johan stod för tillfället och band ihop en blivande porchetta som vi kunder kommer att kunna köpa. De arbetar bara med producenter i närområdet och vill tex att nötdjuren ska levt 24 månader (istället för det vanligaste 20 månader), detta för att köttet helt enkelt har fått en godare smak av dessa extra månader.

Slaktarn i Östersund
Slaktarn i Östersund

Vi tittade över menyn och beställde in varsin Slaktarns korv med potatissallad samt att Daniel beställde en Risotto med oxsvans. Ganska små rätter, så ifall ni är hungriga så behöver ni åtminstone äta två rätter, kanske tre. För mig räckte det utmärkt med en rätt denna dag och vilken rätt sedan. Jag äter i princip inte korv från vanliga butiksleverantörer men jag äter gärna hantverkskorv.

Korv Slaktarn i Östersund
Risotto Slaktarn i Östersund

Vi smaskade i oss våra korvrätter och Daniel fick in sin Risotto. Den var också väldigt vällagad där det smakrika köttet i princip hade fallit isär och jag hann tänka att jag borde ha tagit en också.

Ett väldigt trevligt ställe dit jag kommer att återvända senare i sommar och i höst för att testa deras AfterWork och även hinna prova fler maträtter.

Nyfiken på Slaktarn i Östersund? Kolla in deras hemsida eller ännu hellre Slaktarns instagram eller 19 glas instagram. Öppettider är torsdagar, fredagar och lördagar så ladda redan nu för ett besök senare i veckan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar