Tryffelsmör för en maxad smakupplevelse

-

Förrätten som vi fick hemma hos Lotta och Tommy var tryffelsmör på en rostad macka. Tanken var att tryffelsmaken skulle få spela huvudrollen i vårt första test av färsk tryffel. Tryffelsmör för en maxad smakupplevelse alltså. Och jag kan lova dig att det gick hem!

Inget märkvärdigt alls, men med en sådan exklusiv råvara så vill jag hålla det enkelt. Saga fick uppgiften att mosa ihop smöret.

Saga lagar tryffelsmör

Ca 50 g smör (som stått framme och är lite mjukt)
1 finhackad vitlöksklyfta
Några droppar citron
Salt & peppar
Ev några droppar worchestershiresås
Riven färsk tryffel

Franska att rosta

Blanda ihop tryffelsmöret och rosta din franska. Smöra mackan medan den är ljummen och ät direkt.

Kombinationen är enkel men ”rasande elegant” som Birgitta Rasmusson (Hela Sverige Bakar) skulle ha sagt. Jag tog introduktionen med mig och gjorde samma goda tryffelsmör till både Daniel och sen ett par kompisar som Saga och jag bjöd hem.

Tryffelsmör för en maxad smakupplevelse

Och skulle du råka få tryffelsmör över, så lägg i kylen till dagen därpå. Alternativt fryser du in smöret och skär sedan skivor till vilken köttbit som helst i vinter. Allt är nog gott med tryffelsmör.

Tryffeljakt

Om du vill veta mera om själva tryffeljakten så har jag skrivit om det här.

Lotta och Olle
Olle var vår tryffelhund denna gång
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera