Thaicos till middag – sommarvibbar från Jinx Foodtruck

-

Vi har varit några somrar i Göteborg senaste åren. Dels har vi provat att jobba från Göteborg – hyrt en kompis lägenhet och sen gått in till våra jobbs lokala kontor och jobbat som vanligt en eller ett par veckor. Men vi gillar Göteborg, så vi är också där på ren semester. En matfavorit som jag gärna äter varje år, är att hämta Thaicos i Jinx Foodtruck som står längs Magasinsgatan. Så gott! Vi firade in tisdagen med att servera Thaicos till middag.

Så när jag hittade ett recept på Instagram som också hänvisade till Jinx’s variant på Thaicos så ville jag såklart prova. Och det gav sommarvibbar fastän snön yrde utanför fönstren. Älskar Göteborg på sommaren!

Varsågoda – för bra för att inte testa! Kanske blir det ert fredagsmys denna vecka?

500 g fläskfärs
Ca 0,5 tsk salt
1 stor morot eller 2 små
Ca 10 cm purjolök
Ev Böngroddar

Thaicos-sås

3 cm färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk hoisinsås
0,5 msk sesamolja
0,5 msk sambal oelek
Saft från 1 lime

Till servering

Tortillas
Sriracha-majonnäs (dvs majonnäs och valfri mängd sriracha – blanda om)
Några tunna skivor rödlök (mest för att det är snyggt)
Jordnötter
Chilirostade sesamfrön
Färsk koriander (ja – det är ett måste!)
Färsk mynta

Börja med att blanda ihop Thaicos-såsen. Ställ åt sidan. Förbered sedan grönsakerna, skiva purjolöken i tunna slantar och skär moroten i tunna stavar (a la Julienne) och häll av böngroddar.

Börja steka fläskfärsen. Hacka sönder den så den blir i småbitar och stek till den nästan är krispig, men stanna medan den ändå är mjuk. Häll på Thaicos-såsen samt grönsakerna och låt fräsa ett par minuter till. Lägg upp på ett snyggt fat och pynta med tunna skivor rödlök, jordnötter, chilirostade sesamfrön, koriander och mynta. Ställ mitt på bordet och låt alla preppa sin egen tortillas och ta på srirachamajonnäs.

Thaicos till middag

Thaicos till middag skulle jag kunna äta alla fredagar (för att slippa tacos).

Thaicos till middag
Thaicos till middag

Ifall ni vill se bilder från Jinx Foodtruck så skrev jag ett inlägg 2019 – läs här!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar