Jinx Food Truck Göteborg

-

Så är vi tillbaka i Göteborg för att arbeta från våra respektive kontor under två veckor. En form av semisemester, då vi fortfarande ställer våra klockor på morgonen och sitter våra timmar på våra kontor – men från en annan stad.

Att arbeta från en annan stad är en typ av semester, då en kan uppleva så mycket nytt på väg till jobbet på morgonen, ta utelunch på nya ställen och/eller upptäcka nya restauranger till middag. Eller att laga mat för matlådor i ett annat kök och äta den i ett annat fikarum. Ta olika vägar till och från jobbet så den nya staden sakta men säkert bli upptäckt.

Vi är otroligt tacksamma att vi har chansen att uppleva en annan stad på det här sättet, båda våra arbetsgivare har varit positiva. Jag förstår att det inte är möjligt för alla, men för er som kan göra det – gör det bara!

Jinx Food Truck
Jinx Food Truck

Jag vill ju upptäcka en ny stad dels genom deras matutbud, eftersom det intresserar mig. Ett ställe som vi upptäckte förra året, och som fick en repris redan första lunchen, är Jinx Food Truck längs Magasingatan.

2014 sa vi upp oss från våra kockjobb inom fine dining i Göteborg med tanken att börja köra food truck. Efter många år i kök var vi sugna på att köra vårt eget race, att få träffa våra gäster personligen och få servera den mat vi själva helst vill äta…

…Vi lagar bastardiserad asiatisk street food med influenser från hela världen. Vårt mål är att servera street food packad med smak, salt, sött, syrligt, krispigt och beroendeframkallande.

Jinx Food Truck

Vår lunch denna gång

Jag valde min favorit sedan förra året, att äta en Thaicos till lunch. Det är en box med fläskfärs med chili, lime, vitlök, soya, fisksås och ingefära. Serveras med en sallad gjord på böngroddar, vårlök, seller, morot, koriander och mynta. Du äter det med hjälp av tre vetetortillas och en sked. Jag blev lite skrämd av all koriander första gången jag skulle äta, men har ändrat mig helt i den frågan. Så gott!

Jinx Food Truck
Jinx Food Truck
Det ser kanske lite slafsigt ut och det är precis vad det är. Förbered dig med servetter och ät över kartongen, för det kommer att droppa.

Daniel ville inte köra samma i år, så han valde istället en liten Pork Buns. Också en jättegod lunch, och redan efter halva första ”Bun:en” så önskade han att han valt den stora portionen med tre st.

Jinx Food Truck

Har ni några bra tips på lunch- eller middagsrestauranger i Göteborg? Berätta gärna, så får jag utforska vidare.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Vilken lyx att kunna flytta sin arbetsplats och utgå från annan ort. Lära känna nya ställen och mixa livet så perket. I like! Önskade verkligen att man kunde göra det själv.

    Kul att hitta nya goda lunchställen och food trucks är ju så bra koncept

    Kram Kajsa – fast i kontorsstolen

    • Ja, det är verkligen lyxigt att kunna jobba från en annan ort, då vi kan göra det båda två. Jag förstår att alla inte kan göra det, men vi som kan borde utnyttja chansen :)
      Kram och hoppas du får en härlig semester när du har möjlighet! :)

Lämna ett svar