Avokadopasta med fetaost

-

Enkla pastarätter har vi inte för många av, eller hur? Här kommer just en sådan, då jag gjort en avokadopasta med fetaost. Snabbt, enkelt men ändå gott!

Det är ett recept utan några vidare måttangivelser, utan mera ta-vad-du-har-hemma och tycker om. Det är inte heller visst många portioner, utan det är lätt att göra fler.

Valfri pastasort till 2 portioner. Själv hade jag ett paket färsk fettuccine tomat som gjorde att rätten gick ännu fortare.
1 avokado/2 portioner
1-2 msk creme fraiche/avokado
1 citron
Ev sesamfrön
Fetaost
Ev olivolja

Börja med att sätta pastavatten på kokning. Kärna ur en avokado och gröp ur innehållet. Mosa avokadon med en gaffel och tillsätt creme fraiche, citronjuice, sesamfrön och salt. Blanda om.

När pastan är klar så häller du av vattnet och häller pastan i en skål. Vänd ner avokadoröran bland pastan, så de flesta får avokado. Strössla fetaost på toppen. Lite svartpeppar, olivolja och ev mera citronjuice högst upp. Servera din avokadopasta med fetaost.

Avokadopasta med fetaost
Avokadopasta med fetaost
Avokadopasta med fetaost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera