Tikka Masala med linser

-

Vi åt en så god linsgryta före jul, men jag hade inte tid att posta den då. En Tikka Masala med linser och naan-bröd. En riktigt god Meatfree Monday och också perfekt då det förmodligen blir matlådor över.

2 dl röda linser
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk färsk riven ingefära
1,5 msk tomatpuré
400 ml krossade tomater
1 liter grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde (välj växtbaserad för en vegansk gryta)

Kryddblandning:
4 tsk Garam Masala
1 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
2 tsk gurkmeja
1,5 msk farinsocker

Salt för att smaka av med på slutet

Servera till:
Ris
Naan-bröd
Paneer-ost

Finhacka löken och vitlöken (lägg i två olika högar) samt riv ingefäran. Koka upp 2 grönsaksbuljongtärningar i vattnet. Förbered också alla kryddor som ska i grytan i en egen liten skål.

Fräs löken i smör i 3-4 min. Tillsätt sedan riven ingefära och finhackad vitlök och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt kryddorna och farinsocker, stek i 2 minuter.

Häll i krossade tomater och låt puttra i 7-8 min. Häll i sköljda linser och blanda in dem i såsen. Tillsätt 7-8 dl buljong. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till medel. Låt koka tills linserna är klara – tillsätt mera buljong när det behövs. När såsen puttrat klart, tillsätt grädde och låt få ett snabbt uppkok. Smaka av med salt.

Servera din Tikka Masala med linser tillsammans med ris, naanbröd och ev stekt paneer-ost

Tikka Masala med linser

Tikka Masala med linser
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar