Högfjällsrundan och våfflor

-

Vi hörde talas om rundan för någon vecka sedan och i helgen, på självaste våffeldagen, så åkte vi Högfjällsrundan och festade på våfflor. Högfjällsrundan är en skidtur från Storhogna högfjällshotell som går till stugan vid namn Samevistet. Den kortaste vägen är ca 3,5 km men du kan också ta den långa sträckan som är ca 6,5 km. Rundan blir sådeles ca 10 km om du åker runt.

Vi valde att åka ifrån det finaste vädret i Östersund, där grannarna skottat en solgrop i trädgården, och åkte istället skidor i blåst och snö (prognosen hade siat om fint väder även vid Storhogna, så vi trodde att vi skulle få bättre väder än vi fick). Nåväl, när vi ändå var på plats så drog vi på skidorna och gav oss iväg. Även om det är väder, så är det härligt att vara utomhus!

Efter drygt tre km så dök stugan upp och vi gick in. Våfflor stod såklart på menyn och vi tog varsin med hjortronsylt. En mysig liten stuga med servering som du kan ta dig till på skidor, i en vessla och även med hundspann.

Vi gjorde ett försök att hitta till Fallmorans vattenfall men hittade inte igen det. Vi får göra ett nytt försök i sommar istället.

Vi skidade därför tillbaka mot Storhogna och valde även denna gång den korta vägen. Vi fick en fin skiddag med goda våfflor. En alldeles lagom liten utflykt denna gång!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar