Men snark vad tråkig den här rubriken lät? Men faktum är att det inte alls var tråkigt utan riktigt gott! Torskrygg med kålrot hittade jag inne hos Coop då jag hittat en billig kålrot och inte visste riktigt vad jag skulle hitta på med den. Torskrygg hade jag sedan tidigare i frysen, så det blev en rätt enkel middag att fixa i ordning.
400 g Kålrot
0.5 msk neutral olja
600 g torskrygg, i portionsbitar
1 tsk salt
Pepparrotssås:
3 dl grädde
2 msk finriven färsk pepparrot eller ca 1 msk pepparrot på tub (smaka av)
0.5 kruka dill, finhackad
0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
0.5 tsk salt
Till servering:
Potatismos
Sallad
Sätt ugnen på 150 grader och strimla din kålrot. Lägg den i en ugnsform med olja och sätt in i ugnen. Sätt också igång en kastrull med skalad och tärnad potatis. Låt grädda tills kålroten börjar bli mjuk (jag tog ut den för tidigt = den hade lite för mycket tuggmotstånd vid middagen), ta ut den och lägg på fiskbitarna ovanpå.


Vispa ihop pepparrotssåsen och häll såsen över fisken samt kålrotsstrimlorna. Sätt in i ugnen tillsammans med en termometer. Fisken blir bäst om den får gå till 52 grader.


När potatisen kokat så mosar du ihop ett gott potatismos tillsammans med smör och mjölk, smaksätt med salt och peppar.
Servera torskrygg med kålrot till middag och njut av en god måltid. Pepparrotssåsen kan jag mycket väl tänka mig att servera till annan fisk också.
