Vårvinter på Bynäset

-

Idag blir det inget påskrecept utan istället bilder från vår underbara vårvinter på Bynäset. En solig ledig dag då vi inte ville jäkta iväg till fjällen för att trängas i liftköer och inte heller samsas med halva Östersunds befolkning i Badhusparken. Vi tog istället fram skidorna, packade fikaryggsäcken och styrde kosan mot Bynäset.

Bynäset är en halvö som ligger ca 10 km utanför Östersunds Centrum, på Frösön i Skärgårn såklart. Granne med både flygplatsen, Frösö golfbana och en av Sveriges mest populära bröllopskyrkor – Frösö Kyrka.

Det är ett friluftsområde som förut tillhörde militären och regementet F4, men som tillhör allmänheten sedan garnisonens nedläggning i mitten av 2000-talet. Och som det används! När vi svänger in på parkeringen när som helst under året, så är alltid någon eller några andra som är före oss. Men det gör mig ingenting, det är bara roligt att se Jämtlands friluftsälskande folk ute.

Vi tog som sagt skidorna och kunde skida med solen i ansiktet, Storsjöns flak framför skidspetsarna och både Åreskutan och Bydalsfjällen längst bort. Otroligt vacker inramning på vår ganska snabbt påkomna idé.

Åreskutan Bynäset

Vi hade också en idé om vart vi skulle åka för att fika. Förra året, när vi gjorde en liknande utflykt till fots, så hade vi precis fikat då vi upptäckte bästa stället! En vindskyddad plats som låg rakt i solen, där vi också kunde lägga oss ner på bergknallen.

Då det var ledigt, så riktade vi in skidorna dit. Vi bredde ut våra sittunderlägg och jag tog faktiskt av mig tröjan en stund. Så skönt med den värmande solen!

1,5 h senare så hade vi fikat upp allt i vår ryggsäck, så vi packade ihop och fortsatte Bynäset runt. En runda på ganska exakt sju km som kändes väldigt lagom denna gång.

Daniel Maria vårvinter Bynäset
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar