Ceasarsallad med grillost och kidneybönor

-

Meatfree Monday och i mitt fall så är det vegetariskt där jag också äter ägg och mjölkprodukter, så kallad lakto-ovo-vegetarian. Jag är alltså inte vegetarian hela tiden, men gillar mer och mer att äta gröna rätter. Förutom att det är bättre för miljön så känns det fräscht! Idag satte jag ihop en god ceasarsallad med grillost och kidneybönor. Svensk grillost alltså och inte cypriotisk halloumi (då Cypern är det land i Europa om använder mest antibiotika till sina djur. Sverige är det land som använder minst i hela Europa).

Det är inte heller så viktigt vilka grönsaker du tar, det viktiga i en Ceasarsallad är dressingen. Om du tummar på allt annat så är det ok men tumma inte på dressingen. Så – jag kan väl inte vara så mycket tydligare än så? Det ÄR dressingen som gör salladen.

5-6 blad romansallad
1 förp. kidneybönor
10 cm gurka
1 nektarin (jag tycker om när det är något litet sött i salladen)
5-6 färska rädisor
1 förp. svensk grillost
Salt & peppar

Ceasardressing

1 äggula
1-1 1/2 tsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1-2 dl rapsolja
Ev mjölk
salt och peppar

Blanda och mixa vinäger, senap, äggula och vitlök, gärna i en hög smal mixerkanna. Späd långsamt med olja och smaka av när det känns lagom tjockt, ifall det blir för tjockt så späd med mjölk. Ta ner lite riven parmesan och kör mixern en kort stund till. Smaka ev av med salt och peppar, men det är inte heller säkert att det behövs. Häll upp i en annan snygg skål och servera på sidan.

Ceasarsallad med grillost och kidneybönor

Ta fram en snygg skål eller snyggt fat och lägg ut romansallad i botten. Dela grillosten i tärningar och stek dem i en stekpanna så de får lite yta. Fördela ut ovanpå salladen. Toppa med kidneybönor, skivade rädisor, hackad nektarin och kvartar med gurka och även salt & peppar.

Ställ fram på bordet tillsammans med din ceasardressing. Berätta för gästerna att de MÅSTE ta av din ceasardressing och när de börjar äta så kan du håva in applåderna. Så gott med sallad på sommaren! Jag skulle kunna äta det varje dag.

Ceasarsallad med grillost och kidneybönor
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar