Salsicciapasta med haricot verts

-

Salsiccia som färs har jag sett många gånger och tänkt att jag ska göra en pasta vilken dag som helst. Den dagen kom den här veckan och jag gjorde en salsicciapasta med haricot verts. Om den var god? Jajamän!

Jag tog lite av det jag hade hemma och freestyle:ade ihop ett helt pastafat. Då vi bara är två hemma just nu så kommer vi att ha maten klar i några dagar. Både middagar och matlådor till Daniel. När det är så gott så är det bara bekvämt.

Valfri pasta, jag tog Tagliatelle denna gång
400 g salsicciafärs (eller korvar som du tar bort skinnet på)
1-1,5 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 stora svenska tomater
En stor näve haricot verts
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
Timjan
Salt & peppar

Till servering:
Ruccola eller spenat
Riven parmesan

Starta en kastrull för pastakoket. Hacka den gula löken och börja fräsa den i en stekpanna. Lägg ner salsicciafärsen och hacka sönder den till småbitar. Hacka sedan vitlöken och låt fräsa någon minut innan du blandar in det i färsen. Lägg även ner hackade tomater, haricot verts och smaksätt med timjan.

Fortsätt blanda ner creme fraiche och grädde och låt din färssås puttra tills pastan är klar. Häll av pastan och blanda ner allt i samma stekpanna.

Ta fram ett stort fat och bottna det med ruccola eller spenat, gärna så det sticker upp längs sidorna. Häll sedan pastan i fatet och toppa hela härligheten med riven parmesan.

Ställ hela fatet med salsicciapasta med haricot verts mitt på middagsbordet och ropa in alla till bords. Så härligt att alla servera allt ur en snygg form som står mitt på bordet. Det skapar en gemenskap och det är enkelt att ta mera mat.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar