Enkla fläskkotletter till middag

-

Något som ganska ofta säljs till bra pris på affären är fläskkotletter. Jag hittade ett paket i min butik och snodde ihop enkla fläskkotletter till middag. De tar lite tid i ugnen men då kan man å andra sidan passa på att göra något annat under tiden. Duka fint och göra en god sallad att ställa fram på bordet.

Ett paket fläskkotletter
3-5 dl grädde (beroende på hur många fläskkotletter och hur stor form)
2-3 msk soja (smaka av då soja smakar olika mycket beroende på märke)
1-2 tsk sambal oelek (smaka av beroende på hur starkt ni gillar)
Ev färsk spenat

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsform som passar antalet fläskkotletter du vill tillaga. Lägg ner fläskkotletterna och dra ett varv med pepparkvarnen. Jag hade också en påse färsk spenat som fick hänga med, men det är valfritt.

Ta fram en skål och blanda ihop grädde, soja och sambal oelek. Häll blandningen över fläskkotletterna och sätt in formen i ugnen. Sätt också i en ugnstermometer i den tjockaste fläskkotletten och sikta på 70 grader. Och det här är det som tar tid – fläskkotletterna behöver dryga timmen på sig (kanske 1,5h) för att bli klara. Vänd dem gärna någon gång under tillagningen.

Tillaga under tiden det du vill äta till. Jag valde ugnsrostad potatis men det funkar också alldeles utmärkt med ris eller potatismos. Sväng ihop en god sallad också!

När fläskkotletterna är klara så tar du ut formen och lyfter upp fläskkotletterna. Häll över gräddsåsen i en kastrull och red av den med lite vetemjöl. Sen är det bara att servera enkla fläskkotletter till middag och ta åt sig äran när gästerna tycker att det är gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Det enklaste är banne mig alltid nästan också det godaste. Som du säger så går det ofta fortsatt att hitta fläskkotletter till ett helt OK pris. Vi slänger på ett gäng fläskkotletter på grillen idag och njuter av det fina höstvädret.. Fördrinken blir för övrigt ditt tips på hallon/lakritsdrink :). Trevlig lördag :).

Lämna ett svar