En enkel spenatsoppa

-

En stark anledning till denna blogg är för att jag ska kunna visa att man enkelt kan äta bra mat. Visa på goda alternativ så man inte bara går runt-runt bland sina gamla vanliga rätter. Här är till exempel en enkel spenatsoppa som jag snodde ihop till lunch. Ät den som den är eller lägg till ett kokt ägg för mera protein, en god macka på sidan gör också att den blir lite matigare. Men som sagt, den är god som den är också.

1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
0,5 liter vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
70 g färsk spenat eller fryst spenat i samma mängd
Ev lite chili
0,5-1 dl grädde
1,5 msk vetemjöl

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull. Lägg ner färsk spenat tillsammans med vatten och buljongtärning. Låt koka några minuter så lök och spenat hinner mjukna. Mixa sedan med en mixerstav så du får en slät soppa.

Blanda grädde och vetemjöl i en redningsbägare (en sådan skakare) och häll i soppan. Låt koka upp och häll ev i mera grädde. Smaka av.

Häll upp i en snygg skål och hugg in på en enkel spenatsoppa!

En enkel spenatsoppa
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar