Örtmarinerade vaxbönor

-

Under förra helgens Skördefest så köpte jag på mig ett gäng vaxbönor utan att jag egentligen visste vad jag skulle göra med dem. Men jag hade aldrig ätit några och var nyfiken. Väl hemma så blev de liggande ett par dagar men sen hittade jag ett recept på örtmarinerade vaxbönor hos Jessica Frej. Hon menar att receptet är det godaste man kan göra med vaxbönor så jag kopierade bara.

Jag valde, precis som Jessica, att servera mina örtmarinerade vaxbönor tillsammans med fläskkött, men jag valde att köra min fläskytterfilé i ugnen (till 70 grader) och även servera potatisklyftor på sidan. Det hela blev en väldigt god middag där vaxbönorna stod för det fräscha tillbehöret.

800 g vaxbönor färska eller frysta
1 kruka basilika
1 kruka persilja
¾ dl olivolja
¾ dl citronjuice
1 msk honung
1 tsk salt
3 msk dijonsenap

Om bönorna varit frysta tina dem genom att koka de i 30 sekunder i saltat vatten och lägg sen på ett serveringsfat. Färska bönor kokar du i saltat vatten ca 10 minuter.

Mixa basilika, persilja, olivolja, citronjuice, honung, salt, dijonsenap.
Blanda bönorna med dressingen och lägg på ett stort fat.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar