Överraska varandra mera!

-

När jag öppnar Facebook så får jag ibland minnen presenterade. Bilder eller filmer som jag publicerat för några år sedan. Så kul att få dessa minnen! Oftast är det ju något speciellt som man gjort och därför blir minnena extra roliga! Senaste minnet var då Daniel och jag cyklade över Golden Gate-bron i San Francisco 2016. Det var Daniel överraskningsresa till min 40-års dag och den resan blev såå bra! Så en uppmaning från mig idag – om att överraska varandra mera!

Stora och små överraskningar

Jag gillar verkligen överraskningar! Både att få överraskningar men också att ge överraskningar. Daniels överraskningsresa till San Francisco var startskottet för överraskningar i vår relation. Numera ger vi aldrig varandra några presenter, utan vi kör en överraskning istället. Det behöver såklart inte vara så stort som en resa till San Francisco utan kan lika gärna vara en resa till Fjällnäs och att få bo där en natt eller åka till Järvsö och testa en av världens fyra Taittinger champagnebarer. Det var den överraskning som jag gav till Daniels 43-års dag.

Sen gillar inte alla överraskningar. Vissa ha ett behov att ha full koll hela tiden men då kanske man får planera tillsammans istället? Gör inte det roliga omöjligt, utan gör det möjligt istället.

Överraskningsekonomi?

Daniel och jag är väldigt intresserade av att resa och uppleva platser, både i närheten och långt bort. Det kom vi fram till tidigt i vår relation och då startade vi också ett resekonto tillsammans. Där sätter vi in en uttalad slant varje månad, för att vi ska ha råd att göra lite dyrare resor.

Alla prioriterar inte att lägga pengarna på resor men då är det kanske något annat som ni gillar båda två? Mitt tips är att starta detta relationskonto och sätta av valfri summa varje månad. Ganska snart har den växt på sig och ni har råd att gå ut och äta middag tillsammans utan att det känns i plånboken precis den kvällen. Det är lyxigt ändå.

Är ekonomi den gemensamma nämnaren?

Ang ekonomi så tycker jag att ni ska använda bästa möjliga buffertkonto då ni sparar tillsammans. Ett konto som ger riktigt bra ränta. Här röstar jag för att skaffa ett Avanza-konto tillsammans. De har både bra ränta på sitt sparkonto men ni kan också satsa era pengar på valfri aktie eller fond. Och kanske kan det vara er relationsgrej? Att lära sig om aktier tillsammans. Det är ju faktiskt ett intresse som kan få pengarna att växa! Kolla in här och sätt igång direkt!

Mystyret i Jämtland

Man behöver som sagt inte åka så långt för att göra en överraskning bra. För ett par år sedan så överraskade jag Daniel med Mystyret i Jämtland. Han fick en packlista och en tid att vara redo. Jag visste inte heller vart vi skulle då platsen är hemlig – men jag hade fått en karta till kanoten. Sen paddlade vi dit kartan visade och hittade den här fina platsen! Där mådde vi gott på medhavd mat och bakade vår egen pizza.

Vänta inte – börja direkt

Med det här lilla inlägget så vill jag pusha för roligare dagar tillsammans. Inte låta den tråkiga vardagen ta över alla dagar utan spetsa till några dagar här och där. Så vänta inte – börja planera vad du vill överraska med nästa gång.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar