Chipsdipp med karamelliserad lök

-

Ett Instagramkonto som ni nästan måste följa är Helans konto. Sötsaker och goda tilltugg om vartannat, saker man inte kan låta bli att slicka sig om läpparna när man läser om. För ett tag sedan så tipsade hon om en chipsdipp med karamelliserad lök och det lät för gott för att inte prova.

Jag har tidigare gjort en chipsdipp med parmesan och tryffelolja, och här är egentligen bara tillägget karamelliserad lök. Men den lilla tillsatsen gör skillnad!

Karamelliserad lök av 1-2 gula lökar
2 dl creme fraiche
Ev en skvätt mjölk eller filmjölk
Riven parmesan
Peppar
Tryffelolja

Gör först i ordning karamelliserad lök (det går utmärkt att göra dagen innan eller på förmiddagen samma dag som du vill servera). Skiva löken och stek den i en stekpanna tills den är alldeles mjuk och fått färg. Tillsätt lite socker och låt smälta in i löken. Lägg den karamelliserade löken åt sidan.

Ta fram en snygg skål och lägg i creme fraiche. Jag brukar ta i lite mjölk eller filmjölk för att tunna ut creme fraichen en aning men det är valfritt. Tillsätt riven parmesan och karamelliserad lök och blanda runt (börja med lite av varje och smaka av så du får chipsdippen som du vill ha den). Toppa med peppar och några droppar tryffelolja och ställ fram på bordet tillsammans med en god chips.

Andra goda dippar

Jag har gjort några olika sorters chipsdippar genom åren och du hittar mitt arkiv här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Lämna ett svar