Honungskyckling med gochujang

-

Här kommer en honungskyckling med gochujang som funkar fin-fint till middag. Egentligen är receptet lagat med kycklingben, men jag valde en kycklingfilé och delade i mindre bitar. Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta med rund, stark och fruktig fin chilismak. En krydda som jag varit nyfiken på rätt länge och när jag såg den på Willys så köpte jag en burk.

Recept från Jennie Walldén som fått mig att öppna ögonen för koreansk mat på riktigt. Jag har lagat ganska många recept av henne och tycker mycket om dem allihop. Det här receptet räcker till 1 portion och är enkelt att dubbla.

1 msk honung
1 msk gochujang
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 kycklingfilé
Broccolibuketter

Att servera till:
1 portion kokt ris
Rostade sesamfrön

Rör samman honung, gochujang, soja, sesamolja och risvinäger. Ställ vid spisen.

Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek i en stor stekpanna tillsammans med broccolibuketter.

Häll på såsen i pannan och låt puttra i några sekunder. Vänd kycklingen och broccolibuketterna i såsen så allt täcks av de goda smakerna. Servera med ris och strö på sesamfrön.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar