Grönkålspasta med ädelost

-

Jag har en pasta som jag lagat till mig själv då och då i nästan 30 år. En enkel spenatpasta som jag också kan få cravings efter ifall det tar för lång tid mellan gångerna. Igår fick jag en sådan craving men hade ingen färsk spenat hemma. Jag hade grönkål hemma, så jag valde att göra en grönkålspasta med ädelost istället.

Pasta till fyra personer (den här gången tog jag lyxig bronsvalsad La Mafalda)
1 rödlök
Ca 100 g grönkål
1-1,5 dl grädde
0,5-1 förp Kvibille Gräddädel (beroende på ifall ni gillar ädelost)
Salt & peppar
Ev riven parmesanost eller mera ädelost på toppen

Sätt på en kastrull med pastavatten och koka pastan. Ta fram en stekpanna och börja fräsa hacka rödlök samt grönkål i mindre bitar. Fräs i 3-4 min och häll sedan på grädde och lägg ner ädelost i bitar. Låt puttra tills pastan är klar.

Grönkålspasta med ädelost

Häll av pastan och lägg ner pastan i stekpannan. Lägg upp i snygga pastatallrikar och toppa med riven parmesanost om du gillar det. Även några bitar tomat är gott att äta till.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 7

Pulled pork med fläskkarré

Yoghurt med stekt ägg

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar