Kvällens middagsrätt blev en väldigt god saffranspasta med räkor. Inte så svårt och inte så många ingredienser, men väldigt gott! Kanske som fredagsmiddag imorgon?
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Grönkål
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 tomater
1 paket saffran
Sriracha eller annan chili
Räkor
Salt & peppar
En lite lyxigare pasta, gärna bronsvalsad. Jag hade en vacker La Mafalda denna gång
Sätt igång en kastrull för att koka din pasta. Hacka lök och vitlök och lägg i en oljad stekpanna. Låt fräsa och lägg även när plockad grönkål för att fräsa ett par minuter. Fortsätt med grädde och creme fraiche och blanda runt.
Hacka 1-2 tomater (eller några cocktailtomater) och lägg ner i stekpannan. Strö även över ett paket saffran och blanda om. När pastan kokat klart, häll av men spara någon dl av pastavattnet. Lägg ner pastan i stekpannan och späd en aning med pastavatten. Stäng av plattan och lägg i räkorna så de får bli varma. Smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott i glaset och njut av en avslappnad saffranspasta med räkor.