Brysselkål och saffransaioli

-

Till kvällens sammankomst med några grannar så ville jag fixa lite tilltugg. Jag ville såklart göra det juligt så jag slog till med brysselkål och saffransaioli, pepparkakstilltugg med chèvre och några goda krustader.

1 nät brysselkål
Olja till ugnsformen
Salt & peppar

Till servering:
Sirap
Granatäpple

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform med lite olja i botten. Skär ett snitt av roten på brysselkålen och ta bort ev fula blad. Dela på hälften och lägg ner i ugnsformen. Ringla lite olja på toppen och strö över salt & peppar. Sätt in i ugnen ca 20 min – rör runt någon gång längs vägen.

Ta ut den färdiga brysselkålen och häll över på ett snyggt fat. Ringla sirap ovanpå och pynta med granatäpplekärnor (på bilderna nedan så provsmakade jag innan granatäppelkärnorna. Men förutom att de är goda, så är de otroligt fina att lägga på som pynt).

Saffransaioli

1 dl majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
0,2-0,3 g saffran
1 vitlöksklyfta

Mät upp majonnäs, yoghurt och saffran i en skål. Rör om ordentligt så saffranet sprids och sprider sin gula färg. Finhacka vitlöksklyftan och rör ner.

Servera brysselkål med saffransaioli på assietter med en gaffel. Hugg tag i en brysselkål och dippa i aiolin. Mums!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar