Till kvällens sammankomst med några grannar så ville jag fixa lite tilltugg. Jag ville såklart göra det juligt så jag slog till med brysselkål och saffransaioli, pepparkakstilltugg med chèvre och några goda krustader.
1 nät brysselkål
Olja till ugnsformen
Salt & peppar
Till servering:
Sirap
Granatäpple
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform med lite olja i botten. Skär ett snitt av roten på brysselkålen och ta bort ev fula blad. Dela på hälften och lägg ner i ugnsformen. Ringla lite olja på toppen och strö över salt & peppar. Sätt in i ugnen ca 20 min – rör runt någon gång längs vägen.
Ta ut den färdiga brysselkålen och häll över på ett snyggt fat. Ringla sirap ovanpå och pynta med granatäpplekärnor (på bilderna nedan så provsmakade jag innan granatäppelkärnorna. Men förutom att de är goda, så är de otroligt fina att lägga på som pynt).
Saffransaioli
1 dl majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
0,2-0,3 g saffran
1 vitlöksklyfta
Mät upp majonnäs, yoghurt och saffran i en skål. Rör om ordentligt så saffranet sprids och sprider sin gula färg. Finhacka vitlöksklyftan och rör ner.
Servera brysselkål med saffransaioli på assietter med en gaffel. Hugg tag i en brysselkål och dippa i aiolin. Mums!


