Rårakor till middag

-

Helgerna är slut och vi har så smått börjat återgå till vardagen igen. Och med vardag så är det också så himla gott med den där klassiska husmanskosten igen. Idag valde jag att steka rårakor till middag, lika klassiskt som gott! Så här gjorde jag för en middag för två.

3 stora potatisar
Salt
Smör att steka i

Skala och grovriv dina potatisar. Lägg dem gärna i en ren handduk och pressa ut en del av vätskan. Lägg i en bunke och salta.

Ta fram en stekpanna, gärna gjutjärn om du har, och smält smör däri. Lägg ner en hög potatisriv och platta ut till bara några mm tjock råraka. Samla ihop ytterkanterna och tryck även ett par gånger på rårakan, så har den lättare för att hålla ihop. Det är också lättare ifall du gör en något mindre råraka.

Vänd din råraka och låt den steka på andra sidan tills den är klar. Lägg upp på en tallrik och servera tillsammans med stekt bacon (hoppa över ifall du vill äta vegetariskt), lingonsylt och eventuellt en klick creme fraiche. Riktigt gott!

Rårakor till middag
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar